PODSJETNIK – Poziv za predaju radova za posebno izdanje časopisa CIRR na temu ‘˜European Union and Challenges of Cultural Policies: Critical Perspectives’

Croatian International Relations Review (CIRR)

Posebno izdanje časopisa na temu ˜European Union and Challenges of Cultural Policies: Critical Perspectives’.

Vol. 24 No. 83 (2018)

U sklopu aktivnosti Jean Monnet projekta ‘EU kompetencije i nacionalne kulturne politike: kritički dijalozi’ objavit će se posebno izdanje časopisa Croatian International Relations Review (CIRR) s fokusom na relevantne procese kulturne politike na razini Europske unije pod naslovom European Union and Challenges of Cultural Policies: Critical Perspectives’.

Puni poziv za predaju radova nalazi se na sljedećoj poveznici.

Članci se podnose na engleskom jeziku u dužini od 8000 riječi, uključujući fusnote i sažetak od 150 riječi, s izuzetkom bibliografije. Svaki rad prije objave prolazi međunarodni dvostruko anonimni recenzentski postupak. Uredništvo moli da se autori/ce prije predaje članka konzultiraju sa Uputama za autore.

Članci se šalju na e-mail cirr@irmo.hr s naznakom ‘˜Article submission for the Special Issue on European Union and Challenges of Cultural Policies: Critical Perspectives’.

Rok za predaju radova: 12. studeni 2017.

Očekivani datum objave: Lipanj 2018.

Za daljnje upite možete se obratiti Uredništvu: Jaka Primorac (jaka@irmo.hr), Aleksandra Uzelac (auzelac@irmo.hr) i Paško Bilić (pasko@irmo.hr).

Za više informacija o projektu i planiranim događanjima pratite mrežnu stranicu projekta culpol.irmo.hr ili nam se obratite na e-mail: culpol@irmo.hr.


Croatian International Relations Review (CIRR) interdisciplinarni je znanstveni časopis koji izlazi na engleskom jeziku od 1995. godine. Tematski je posvećen društvenim znanostima s fokusom na političke znanosti, sociologiju, pravo i ekonomiju. Svaki broj uključuje anonimno recenzirane znanstvene radove i prikaze knjiga. CIRR je član COPE-a (Commitee on Publication Ethics). Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u Zagrebu izdaje ga u elektroničkom obliku uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te u suradnji s De Gruyter Open, drugim najvećim nakladnikom znanstvenog sadržaja u otvorenom pristupu. CIRR indeksira 40 baza znanstvenih časopisa, uključujući ESCI, Scopus, Erih Plus, EconLit i DOAJ.

Uključenje časopisa (s brojem 77 (2017)) u prestižnu bazu Emerging Sources Citation Index (ESCI) potvrda je njegove kvalitete te poticaj da nastavimo stremiti prema njegovoj izvrsnosti i vidljivosti.

Comments

comments