Kreativna Europa: Poziv za javno savjetovanje o EU financiranju u području vrijednosti i mobilnosti

U razdoblju od 10. siječnja 2018. do 8. ožujka 2018. Europska komisija provodi Javno savjetovanje o fondovima EU-a u području vrijednosti i mobilnosti za izradu sveobuhvatnih prijedloga za višegodišnji financijski okvir nakon 2020. i za sljedeću generaciju financijskih programa.

U ovom savjetovanju mogu sudjelovati svi građani, organizacije i dionici koji se bave pitanjima iz sljedećih područja: mobilnost u svrhu učenja, obrazovanje i osposobljavanje, volontiranje, humanitarna pomoć, solidarnost, rad s mladima, mobilnost radnika, kultura, mediji i umjetnost, građanstvo i vrijednosti, područje pravosuđa, pravosudna suradnja, prava te zaštita potrošača ili se za ta pitanja zanimaju.

Europska komisija će 2018. izraditi sveobuhvatne prijedloge za sljedeću generaciju financijskih programa u sklopu višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje nakon 2020., odnosno dugoročnog proračuna EU-a. Prijedlozi Komisije bit će osmišljeni tako da se EU-u omogući da ostvari najvažnije ciljeve u područjima u kojima može postići više od država članica koje djeluju samostalno. Za to je potrebno pažljivo procijeniti što je dobro funkcioniralo u prošlosti i što bi se ubuduće moglo poboljšati. Ovo je savjetovanje sastavni dio postupka i njegov je cilj prikupiti stajališta svih zainteresiranih strana o tome kako što bolje iskoristiti svaki euro iz proračuna EU-a.

Ispunjavanjem internetskog upitnika možete izraziti svoje mišljenje i sudjelovati u javnom savjetovanju.

Opširnije o pozivu za javno savjetovanje.

Upitnik

Comments

comments